thermoshield-history
Availability: not in Stock

THERMOSHIELD HISTORY – Spomenik

StumbleUponEmail

Opis

Thermoshield History

 • Regenerira od vremenskih vplivov poškodovano fasado

 • Obvaruje pred naravnimi nihanji temperature in vlage

 • Spodbuja kapilarno sušenje

 • Zaščiti pred nadaljnjim propadanjem in vplivi okolja

  KAJ JE THERMOSHIELD HISTORY?

  ThermoShield History je za uporabo pripravljen fasadni premaz za zgodovinske objekte, ki deluje na principu termokeramične membrane. Odvajanje vlage in druge funkcije materiala so prilagojene posebej za potrebe spomeniškega varstva. Zaščita gradbenega materiala predstavlja precejšen gospodarski izziv. Zanemarjena kulturna dediščina kot so gradovi in stolpi pa zagotovo niso privlačni za javnost. Najpogosteje pri obnovi ne primanjkuje volje, ampak finančnih sredstev, saj znaki poškodb, ki se ponovno pojavijo po sanaciji s t. i. materiali za zaščito spomenikov, ne opravičujejo nadaljnjih finančnih naložb.

  ThermoShield History je s svojim preizkušenim zaščitnim sistemom na voljo vsem, ki se želijo resnično prepričati o učinku. Sistem, ne samo občutno podaljša obnovitvene intervale, ampak tudi preprečuje nastajanje poškodb. Zaščitne značilnosti proizvoda ThermoShield History so dokazano superiorne v primerjavi s silikatnimi premazi in klasičnimi materiali za to namembnost.

  Obvaruje pred naravnimi nihanji temperature in vlage

  Regulacijski in konzervirni učinki proizvoda ThermoShield History obvarujejo zgodovinske gradbene materiale pred naravnimi nihanji temperature ter vlage, katerim so podvržene vse zgradbe. Gradbeni materiali močno trpijo zaradi teh nihanj. ThermoShield History pa razvije svoje učinke tudi na najbolj zahtevnih podlagah, kot so les ali glina, tudi pod ekstremnimi klimatskimi pogoji.

  Dolgoročni učinki premaza ThermoShield History so do sedaj že zelo dobro znani, saj se naše posebne premaze za zaščito spomenikov, uporablja že več kot 20 let. Primerjalni laboratorijski testi potrjujejo pozitivne rezultate dosežene v praksi. Ti testi pa zajemajo vsa potrebna testna merila, ki so pomembna za spomeniško varstvo.

  Poleg fizikalne premoči je potrebno poudariti še vsestranskost premaza ThermoShield History. Barvi podoben material omogoča uporabo že znanih tehnik obdelave oz. dekoriranja. ThermoShield History dobro prekriva in se z lahkoto nanaša s čopičem ali valčkom, na podoben način kot barva.

  Gospodarna sanacija in udobno življenje

  Trajnost, trpežnost, lahko vzdrževanje ter ohranitev ali obnovitev funkcionalnosti gradbenih materialov, ki so vredni ohranjanja. Rezultat teh lastnosti je hitra amortizacja, to pa je kategorija, na katero redko pomislimo v povezavi s spomeniškim varstvom. ThermoShield History tako dokazuje, da stara zgradba, ki ima status kulturnega spomenika, ni nujno neekonomična. Ker ThermoShield povrne naravno izolativnost gradbenega materiala skozi daljše časovno obdobje, je posledično izboljšana tudi energetska učinkovitost. Dolgoročni rezultat je prihranek energije in to zgolj z investicijo v obnovo zunanjega izgleda objekta po vseh standardih spomeniškega varstva. Prihranek energije se lahko še pred izvedbo sanacije izračuna z uporabo simulacijskega programa.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “THERMOSHIELD HISTORY – Spomenik”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja