Akcija!
thermoshield
Availability: not in Stock

THERMOSHIELD EXTERIEUR BELI 5L – Fasade

80,00 65,40

StumbleUponEmail

Opis

Thermoshield Exterieur

 • Zaščiti pred vlago, izboljša izolacijo in gospodarnost zgradbe

 • Preprečuje nastanek alg, mahov in plesni

 • Zaščiti pred škodljivimi vplivi okolja

 • Zmanjša možnost nastajanja razpok

 • Visoko paroprepusten

  KAJ JE THERMOSHIELD EXTERIEUR?

  Visoko odporni premaz za zunanje površine

  Po nanosu ThermoShield Exterieur-ja topel zrak in sonce pripomoreta k temu, da se hitro vzpostavi učinkovita zaščita pred padavinami. Prekomerna vlaga v zidu zaradi membranske tehnologije hitro izhlapi. Odporne, goste keramične kroglice v ThermoShield Exterieur-ju se premikajo in s tem preprečujejo vdor vode, kot človeška koža pri kopanju ali tuširanju. Visoko odpornost proti obremenitvam okolja (npr. smog, kisline, soli, ozon, UV-žarki…) omogoča visoka elastičnost, ki preprečuje tvorbo razpok.

  Zaščita pred nastajanjem alg, mahov in plesni

  ThermoShield je odporen proti vremenskim spremembam, kot so plohe, toča ali sneg. Ker ostanejo tako gradbeni materiali suhi, je s tem zmanjšano tveganje nezaželene “pozelenitve” fasade, ki sicer pogosto nastopa kot stranski pojav pri povišani vlagi. Zaradi visoke vsebnosti keramike in preprečevanja tvorbe vlage na površini, plesni, alge in mahovi nimajo pogojev za svoj razvoj. ThermoShield Exterieur je izdelan tako, da se vse te funkcije, kljub obremenitvam, ohranijo dolga leta. Vremenski vplivi, s svojimi naravnimi nihanji, nudijo potrebne pogoje, da se lahko opisani gradbenofizikalni procesi, s svojimi zaželenimi učinki zaščite in varčevanja z energijo, znova in znova ponavljajo.

  Izboljša izolacijo hiše

  Splošno je znano, da vlaga med procesom izhlapevanja porablja energijo. To pomeni, da suh zid manj prenaša toploto kot moker. Termokeramična membrana ThermoShield Exterieur-ja trajno vzdržuje optimalno suh zid. Izolacijska lastnost zidu premazanega s ThermoShield-om je zato, ne glede na zunanje dejavnike, vedno optimalna. S čim posledično privarčujemo energijo tako pozimi kot poleti. Kot naša koža, ima tudi premaz ThermoShield povečano površino in daje stanujočim dovolj zraka za dihanje. “Umetno dihanje” zgradb s klimatskimi napravami lahko omejimo ali popolnoma opustimo. S tem prihranimo ne samo denar, ampak tudi zmanjšamo možnost poletnih prehladov.

  Pospešuje prehod vodne pare

  ThermoShield Exterieur odbije tudi do 80% infra rdeče svetlobe. Ker valovi svetlobe neprestano trkajo v premaz in se od njega odbijajo, se odbija tudi toplotna energija, ki jo nosijo s seboj. Le ta se tako zaradi njene enakomerne razpršitve spreminja v sevalno toploto. Ta pojav omogoča, da je temperatura pri površini premaza ThermoShield Exterieur višja kot temperatura zraka. S tem nastane toplotna blazina, ki daje potrebno energijo za pospeševanje prehoda vodne pare skozi gradbene elemente.

  Zmanjša možnost nastajanja razpok

  ThermoShield Exterieur je visoko elastičen, s čimer je onemogočeno nastajanje termodinamično pogojenih razpok. To so mikrorazpoke, ki se razporedijo po vsej površini fasade in nastanejo zaradi toplotnih sprememb in vlage. Te razpoke lahko opazimo s prostim očesom, če se fasadi zelo približamo. Na fasadi obdelani s ThermoShield Exterieur-jem možnost nastajanja takšnih razpok vidno zmanjšana. Te razpoke so glavni razlog za negativne pojave na površini fasad, saj omogočajo vdor vlage v vrhnje plasti fasade

  Fasade in stene kot nove še po mnogih letih

  ThermoShield Exterieur preprečuje elektrostatični naboj prebarvanih površin in tako znižuje kemijsko spajanje z delci umazanije. Če se kljub temu z leti nabere nekaj umazanije, omogoča kombinacija keramike in izredno odpornega vezivnega materiala enostavno čiščenje z vodo ali celo z brizgalnimi čistilnimi napravami. Tako ThermoShield Exterieur obdrži barvo in kvaliteto dlje časa. Keramični mehurčki, ki jih material Exterieur vsebuje, omogočajo trajno visoko refleksijo (do 86%) kratkovalovne sončne svetlobe oz. toplote, kar nam v poletnih mesecih preprečuje preboj toplote skozi steno in zmanjšuje stroške klimatizacije. Poleg že prej omenjene elastičnosti tudi refleksija močno pripomore k preprečevanju nastajanja termodinamično pogojenih razpok, saj so temperaturne razlike v materialih med dnevnim ogrevanjem in nočnim ohlajanjem manjše, kar zmanjša termične premike v materialih pod premazom.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “THERMOSHIELD EXTERIEUR BELI 5L – Fasade”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja